BİZE SORUN
  • info@cenecerrahi.com.tr
  • +90 543 299 73 96
  • +90 543 299 73 96

Diyarbakır Greft

Diyarbakır Greft

Diyarbakır Greft

Diş eksikliği oluşan alanlarda zamanla kemik kaybı oluşur. Kemik kaybıyla birlikte kemiklerde farklı olumsuzlar da oluşur. İmplant yapılması planlanan hastanın kemik eksikliğinden dolayı işlemi gerçekleştirememesi gibi farklı sağlık sorunlarına da neden olur. Fakat greftleme işlemi sayesinde hastanın ihtiyacı olan kemik miktarı elde edilebilir. Diyarbakır Greft işlemi, iki kemik arasında yapılan ek gibi düşünülebilir. Diyarbakır Greft yapılan dişler ve çene yapısı daha estetik bir görünüm kazanır.
Diyarbakır Greft işlemi çoğunlukla, diş eti problemlerinin yanı sıra kemik kaybına bağlı olarak ortaya çıkan sorunların ortadan kaldırılması için uygulanan bir yöntemdir. Uygulanan işlemlerde yapay bir malzeme kullanılabildiği gibi bireyin kendi vücudundan alınan kemik de kullanılabilir. Çoğunlukla sinüs bölgesinde kullanılan Diyarbakır greft kemik hacmini arttırır. Alınan bu greftin çeşitli materyallerle korunması oldukça önemlidir. Kullanılan bu malzemelerin korunabilmesi kemikleşmeyi kolaylaştırır. Kullanılacak Diyarbakır greft miktarı, kemik eksikliğine bağlıdır. Kemik genişliğinin yetersiz olduğu durumlarda da greft ile kemik genişliği en yüksek düzeye çıkarılabilir.
Sık sık kendisini tekrar eden apse ve travmalar, çekilmeye ya da işlem yapmaya uygun olmayan diş çekimleri gibi problemlerin sonucu kemik kayıpları oluşur. Kemik hacminin azalması veya incelmesi estetik açıdan sorunlara neden olabilir. Özellikle implant uygulamasında kemik oldukça yetersiz olabilir. Diyarbakır Greft sentetik tekli ya da komplike şekilde yerleştirilmesi sert doku greftleme olarak adlandırılır. Uygulanan bu işlemle bölgedeki kemik hacmi arttırılır.
Diyarbakır Greft işlemleri oldukça hassas bir uygulamadır. Bu uygulamanın tam olarak sağlıklı bir şekilde yanıt alınabilmesi için işlem sonrasında 4-5 ay beklenilmesi gerekir. Tam iyileşme için bekleme süresine oldukça dikkat edilmelidir. Bu süre içerisinde, Diyarbakır greft işlemi yapılan bölgenin bir darbe alınmamalıdır. Greft işleminden sonra oluşabilecek ağrı ve sızılar için cerrah bazı ilaçlar verebilir. Verilen bu ilaçlar düzenli ve dikkatli kullanılmalıdır. 
Diyarbakır Greft işlemi ağrı eşiğiyle paralellik gösterir. Bu işlem çoğunlukla lokal anesteziyle yapılır. Greft işlemi sonrasında ağrının şiddetine uygun olarak işlemi yapan doktor gereken ilacı yazar. Greft işlem sonrasında iyileşme sürecinde yiyeceklerin sert ve sıcak olmamasına dikkat edilmelidir. Sert ve aşırı çiğneme kuvveti isteyen besinlerden kaçınılması önerilir. Beslenmeden sonra gargara yapmak iyileşme süreci için faydalı olabilir. Aksi halde tedavinin ilerleme süreci olumsuz yönde etkilenecektir.
Dental kemik Diyarbakır greft işlemi yapmanın birkaç yolu bulunur. Fakat temel prensip aynıdır. Bir diş hekimi ya da çene cerrahı çenede bir kesi yapar. Bu kesinin içerisine diğer kemik materyalini çeneye bağlayarak işlemi sonlandırır. Diş kemiği Diyarbakır greft işlemi, çoğunlukla bir ya da daha fazla yetişkin dişini kaybettiğinde ve diş eti hastalığı varsa uygulanır. Çünkü bu her iki durum da çenede kemik kaybına sebep olur.
Kemik grefti, bireyin implantlarını destekleyebilen yeterli miktarda kemik bulunmadığı gibi durumlarda başvurulan olan bir işlemdir. Bu doğal kemik eksikliğinin nedeni şunlardır:
-    Kemik gelişiminde yaşanan problemler
-    Diş eti hastalıkları
-    Yüz yaralanmaları ve travmalar
-    Diş çekiminden sonrası alanın boş kalması
Birkaç çeşit kemik grefti bulunur ve kullanılan tür, maruz kalınan hasarın boyutuna ve ayrıca kaybedilen dişin konumuna bağlıdır.
Diyarbakır Greft işlemi, kemik aşılama olarak da adlandırılabilir. Kemik aşılamasının birçok faydası vardır. Kemik grefti kaybedilen kemiğin yerine geçerek kemik kaybında oluşan cepleri doldurur. Aynı zamanda da yeni kemik oluşumunu ve yumuşak dokunun gelişmesine olanak tanır.
Diyarbakır Greft diş eti tedavisinde de kullanılır. Diş eti çekilmesi gibi durumlarda kullanılır. İşlem sonrasında yeni dokunun oluşması 4-12 haftayı bulabilir.


Çene cerrahisi, çene, yüz, boyun ve ağız bölgesindeki birçok problemin tedavisinde kullanılır. Bu problemler arasında diş çekimi, diş implantları, çene kırıkları, yüz travmaları, yüzdeki asimetri, çene eklemi problemleri, horlama, uyku apnesi ve çene tümörleri gibi durumlar yer almaktadır. Çene cerrahları, genellikle diş hekimi ve ağız cerrahisi uzmanlarıdır. Bu nedenle, çoğu cerrah diş hekimliği ve tıp eğitimi almıştır. Cerrahlar, yüz ve çene bölgesindeki cerrahi prosedürleri gerçekleştirirler. Bu prosedürler, lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir ve hastaların iyileşme süreci cerrahi işleme ve uygulamanın türüne bağlı olarak değişebilir.

> > > >
Bizi Arayın