BİZE SORUN
  • info@cenecerrahi.com.tr
  • +90 543 299 73 96
  • +90 543 299 73 96

Diş kemik erimesi tedavileri

Diş kemik erimesi tedavileri

 Diş kemik erimesi tedavileri

Kemik erimesi, çekilmiş dişin olduğu yerde veya sorunlu dişlerin etrafında yıllar içerisinde oluşan kemik yoğunluğunun ve miktarının azalması demektir. Kemik erimelerinin birçok sebebi olsa da diş kemik erimesi tedavileri kemik tozu uygulanarak kolaylıkla ve güvenle tedavi edilir. Kemik tozu çeşitli şekillerde elde edilerek erimiş olan çene kemiğinin yerinde devamlılık sağlayan bir greft materyalidir. Üretimi esnasında birçok işlemden geçmesinden dolayı bireyde herhangi bir komplikasyona sebep olmaz. Tam tersine uygulandığı bölgedeki kemik üretimini arttırır. Kemik tozu uygulaması, kemik kaybı nedeniyle kullanılan implant tedavisi olarak karşınıza çıkar. Patolojik kistlerin çıkarılmasından sonra içi boş kalan kemik boşluğuna, üst arka bölgelerde yer alan sinüs alanına etrafındaki kemik kayıplarında sinüs kaldırma işlemlerinde, diş çekimi ile aynı zamanda boşalan kemik boşluğunun hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamak için de uygulanabilir. Kemik tozuyla implant uygulaması birlikte yapıldığı zaman implantın etrafındaki yerlerde kemik oluşumu sağlanmaya başlanır. Bu durum da yapılan implantın kemikle birlikte çok iyi bir şekilde kaynaşmasına olanak sağlar. Diş kemik erimesi tedavileri esnasında implant ile beraber kemik tozu uygulaması son derece önemlidir.
Kemik tozu uygulaması esnasında işlem sınırlı uyuşturmayla yapıldığından dolayı hiçbir ağrı hissedilmez. İşlem tamamlandıktan sonra da uzman diş hekimi tarafından yazılan reçeteye uyulduğunda diş kemik erimesi tedavileri başarılı ve ağrısız bir şekilde yapıldığı gibi işlem ağrı ve acısız bir şekilde de tamamlanır. Kemik tozu uygulama süreci her işlemde 20-30 dakika arası sürer. Uygulama işleminin kolaylığına veya zorluğuna göre bu süre azalır veya artar. Kemik tozu uygulandıktan sonraysa kemikle birlikte kaynaşarak yeni kemiğin oluşması 3-4 ay sürer.
Kemik tozu uygulamasının yanı sıra diş kemik erimesi tedavileri arasında implant uygulamaları da bulunur. Çene kemiğinin içine yerleştirilen dokularla uyum sağlayabilen titanyum vida benzeri implantlar, diş kökünü taklit ederek zamanla çene kemiği ile kaynaşır. Diş implantı uygulaması sayesinde kemik erimesi engellenir. İmplant tedavisi uygulanmasının ardından kemikte herhangi bir erime olmaz. İmplant tedavisi yapılmadığında hasta bireyin ısırma, çiğneme ve konuşma gibi fonksiyonlarını yerine getirememesi nedeniyle pasif role geçen kemik kendini eriyerek zamanla çok yavaş bir şekilde ortadan kaldırır. Hastaya diş çekiminin hemen ardından kemik tozu eklense de kemik erimesi devam eder. Bu durumun kesin bir şekilde önüne geçilebilmesi için implant uygulanmasının mutlaka yapılması gerekir. Diş İmplantı ameliyatı, diş kemik erimesi tedavileri içerisinde oldukça önemli bir uygulama şeklidir. Çene kemiği erimesi, ilk 6-12 ay içerisinde en hızlı şekilde kendini gösterir. Daha sonra yavaş bir seviyede kemik erimeye devam eder. İmplant çene kemiğinin erimesini başarılı bir şekilde engeller. Çene kemiği erimesi olan hastalar Box tekniğiyle de tedavi edilebilir. Box tekniği; çene kemiğinin erimesi olanların implant tedavisi uygulanabilecek duruma getirilmesidir.
Çene kemiğine erimesine hangi tedavilerle implant yapılır?
-    Kemik erimesi ileri seviyede olduğunda
-    All On 4 İmplant Uygulaması
-    Box Tekniği
-    Elmacık kemiği için implant işlemleri
Diş kemik erimesi tedavileri ne kadar sürer?
-    Box tekniği, diş ve çene kemiği erimesi bulunan bireylere uygulanabilir. Bu teknik, uzman bir doktor tarafından 6 – 12 ay aralığında uygulanır.
-    3 – 6 ay arasında değişiklik gösteren All on 4 tedavisiyle implant uygulanabilir
-    Çene kemiği erimesi olan bireylere elmacık kemiği implant işlemi uygulanabilir. Bu işlem yalnızca üst çeneye uygulanabilir. Tedavi süreciyse 3 – 6 ay arasında değişir.


Çene cerrahisi, çene, yüz, boyun ve ağız bölgesindeki birçok problemin tedavisinde kullanılır. Bu problemler arasında diş çekimi, diş implantları, çene kırıkları, yüz travmaları, yüzdeki asimetri, çene eklemi problemleri, horlama, uyku apnesi ve çene tümörleri gibi durumlar yer almaktadır. Çene cerrahları, genellikle diş hekimi ve ağız cerrahisi uzmanlarıdır. Bu nedenle, çoğu cerrah diş hekimliği ve tıp eğitimi almıştır. Cerrahlar, yüz ve çene bölgesindeki cerrahi prosedürleri gerçekleştirirler. Bu prosedürler, lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir ve hastaların iyileşme süreci cerrahi işleme ve uygulamanın türüne bağlı olarak değişebilir.

> > > >
Bizi Arayın