BİZE SORUN
  • info@cenecerrahi.com.tr
  • +90 543 299 73 96
  • +90 543 299 73 96

Çene Kemiği Erimesi Ameliyat Fiyatları

Çene Kemiği Erimesi Ameliyat Fiyatları

 Çene Kemiği Erimesi Ameliyat Fiyatları

Çene kemiği erimesi ameliyat fiyatları belirlenirken bazı faktörler göz önünde bulundurulur. İşlemin yapıldığı kliniğin bulunduğu sağlık merkezi, kemik erimesi için kullanılan malzemenin kalitesi çok önemlidir. Bu nedenle Çene kemiği erimesi ameliyat fiyatları belirlenirken malzemenin kalitesi öncelikli olarak ücreti etkiler. Malzeme kalitesinin yanı sıra Çene kemiği erimesi ameliyat fiyatları işlemin süresi, kemikte oluşan erimenin derecesi ve kullanılan malzemenin oranına bağlı olarak da belirlenir. Tüm bu faktörlerin yanı sıra ameliyatı yapacak olan uzman hekimin deneyimleri ve tecrübesi de Çene kemiği erimesi ameliyat fiyatları üzerinde çok etkilidir. Sıkça tercih edilen ve merkezi bir konumda olan özel kliniklerde bu ameliyatın maliyeti, diğer farklı kliniklere göre daha yüksektir. Bu yüzden klinik seçerken konum kriterine de dikkat edebilirsiniz. Klinik seçimi sürecinde özenli ve dikkatli olunmalı çok önemlidir. Komplikasyon gerçekleşme oranı, başarı ölçüsü ve eski vakaların operasyon ve klinik yorumlarını mutlaka incelemelisiniz. Komplikasyon oluşma riski çok olan kurum ve kliniklerde ameliyat gerçekleştirilmemelidir. Çene kemiği erimesi ameliyat fiyatları çok yüksek belirlenebilir. Fakat diş tedavilerinin uzun yıllar kalıcı olmasını sağlayabilmek ve işlemin tekrarlanmasını önlemek için kaliteli malzeme kullanıldığı ve sürecin takip edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.
Kemik erimesi; yaşlanma ile beraber kemik yapısının gücünü kaybedip zayıflaması ve dayanıksız olması normal bir durumdur. Fakat kemik erimesi, kemik hacmindeki gözlenen aşırı düşüş sebebi ile kemiklerin daha çok kırılgan bir yapıya dönüşmesini ifade eder. Halk arasında kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz, kelime anlamı olarak gözenekli kemik anlamını ifade eder. Kemiklerin içerisinde boşlukların oluşmasıyla birlikte hacimleri azalır. Hacimlerinin azalmasıyla da kemikler kırılmaya ve çatlamaya açık bir hale gelmelerine sebep olur. Genellikle kırık ya da çatlak oluşumunun ardından kemiklerin radyolojik olarak görüntülenmesiyle birlikte bu olumsuzluklar tespit edilir. Kemik erimesine bağlı olarak gelişen kırık oluşumunun en yaygın görüldüğü kemikler; el bilekleri, omurga ve kalçadaki kemiklerdir. Kemik erimesinin görülme sıklığı ise yaşla bağlı olarak artış gösterir. Yaşa bağlı olarak artış göstermesinin yanı sıra kadınlarda, erkeklere oranla görülme sıklığı oldukça yüksektir.
Kemik erimesi, erken dönemde herhangi bir şekilde fark edilmez. Kemik hacminin azalmasına rağmen kemiklerde herhangi bir kırılma ya da çatlama oluşmadığı ve kemik hacminin ölçülebildiği testler yapılmadığı sürece kemik erimesi rahatsızlığının tespit edilebilmesi oldukça zordur. Kemik erimesinin ilerlemesiyle birlikte bireyler kendilerinde birtakım belirtiler fark edebilir. Bu belirtilerden birkaçı şunlardır:
-    Omurga içinde kırık ya da çöken bir omurun sebep olduğu bel ağrısı
-    Zaman içerisinde kemiklerin eğilmesine bağlı olarak boynun kısalması
-    Kamburlaşmanın fark edilmesi 
-    Çarpık bir duruşa sahip olmaya başlamak
-    Basit hareketlerde de oluşan çatlaklar ve kırılmalar
Bu belirtiler yalnızca kemik erimesinin ileri seviyelerinde ve kemik hasarları oluşmaya başladığı süreçte kendini gösteren semptomlardandır. Menopoz sonrası dönemdeki kadınlar dikkat etmelidir. Kemik erimesi rahatsızlığı ileri seviyeye geldikten sonra kemiklerde oluşan kayıp ve hasarın geri döndürülebilmesi bazı durumlarda mümkün değildir. Bu yüzden ileri yaşlardaki kişiler bu kemik erimesi rahatsızlığına yakalanmamak adına gereken yaşam tarzı değişikliklerini uygularken aynı zamanda da beslenme düzenlerine de çok dikkat etmelidir. Düzenli olarak spor yapmaları da önerilir. Çene kemiği erimesi tedavisinin kalıcı olmasını sağlayacak olan tedaviye genel olarak bakıldığında Çene kemiği erimesi ameliyat fiyatları genel olarak maliyetli yüksek işlemler olmayabilir. Çene kemiği erimesi ameliyat fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi alabilmek için diş hekiminizle iletişime geçebilirsiniz.


Çene cerrahisi, çene, yüz, boyun ve ağız bölgesindeki birçok problemin tedavisinde kullanılır. Bu problemler arasında diş çekimi, diş implantları, çene kırıkları, yüz travmaları, yüzdeki asimetri, çene eklemi problemleri, horlama, uyku apnesi ve çene tümörleri gibi durumlar yer almaktadır. Çene cerrahları, genellikle diş hekimi ve ağız cerrahisi uzmanlarıdır. Bu nedenle, çoğu cerrah diş hekimliği ve tıp eğitimi almıştır. Cerrahlar, yüz ve çene bölgesindeki cerrahi prosedürleri gerçekleştirirler. Bu prosedürler, lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir ve hastaların iyileşme süreci cerrahi işleme ve uygulamanın türüne bağlı olarak değişebilir.

> > > >
Bizi Arayın