BİZE SORUN
  • info@cenecerrahi.com.tr
  • +90 543 299 73 96
  • +90 543 299 73 96

Ortogranit Cerrahi

Ortogranit Cerrahi

 Ortogranit Cerrahi

Ortogranit Cerrahi ileri derecede çene iskelet yapısı bozukluğu olan bireylerde; ısırma, çiğneme, yutma ve konuşma gibi fonksiyonların hem de yüz profilinin düzeltilebilmesi için diş hekimliği branşlarından olan ortodonti ve çene cerrahisinin birlikte çalıştığı tedavi yöntemleridir. Ortogranit Cerrahi çene kapanışının birbiriyle uyumsuz olan, alt çenenin ve ya üst çenenin ileri derecede önde, arkada ve asimetrik olduğunda çene iskelet yapısı üzerinde düzeltmelere olanak tanıyan cerrahi işlemlerdir. Çenenin estetik hale getirilebilmesi için uygulanan tedavinin ilk basamağı ortalama 1-2 yıl arası süren Ortogranit Cerrahi tedavi sürecidir. Ortogranit Cerrahi adımına geçilmeden önce alt ve üst çene üzerindeki dişlerin çarpışıklığının düzeltilmesi şarttır. Uygulanan tel tedavisi sayesinde dişler olması gereken en uygun konuma getirilir. Bu sayede de çene kapanışlarının en uygun ve doğru olmasına imkân verilir. Ortogranit Cerrahi süreci tamamlanarak çene üzerindeki dişler doğru pozisyona geldikten sonraki süreçte bireyin cerrahi sürecinin planlanabilmesi için çene cerrahisi bölümüne yönlendirilir. Çene cerrahları 3 boyutlu görüntülemeyle birlikte bireyin klinik muayenesini yapar. Klinik muayene bittiğinde uygulanacak işlem hakkında bireye bilgi verilir. Yapılan cerrahi planlama sonrasında bireyin onayıyla cerrahi aşamaya geçilir. Ortogranit Cerrahi işlemin ardından yaklaşık olarak 1 ay süren bir iyileşme aşamasına geçirilir. İyileşmenin ardından son aşama olarak yaklaşık 6-12 ay kadar sürecek olan ortodonti tedavine başlanır. Bu Ortogranit Cerrahi , yapılan ilk ortodonti ve düzeltici cerrahi işlemlerin ardından dişlerdeki pozisyonların kalıcı olarak sağlanabilmesine imkan tanıyan tamamlanma tedavisi olarak ifade edilebilir. Ortogranit Cerrahi sonrasında bireyin çenesinin iskelet yapısı düzeltilir ve aynı zamanda da hem estetik hem de fonksiyonel olarak iyileşme sağlanır. Ortogranit Cerrahi , implant cerrahisinden farklı olarak lokal anestezi değil, genel anestezi altında gerçekleştirilen çok ayrıntılı cerrahi bir işlemdir. Bu yüzden de bireyler işlem esnasında genel anestezi altında olduklarından dolayı herhangi bir ağrı, acı ve uygulanan cerrahi işlemi hissetmezler. Ortogranit Cerrahi işlemin ardından tüm cerrahi uygulamalarda olduğu gibi; ağrı, yüzde şişkinlik, morluk, uygulama bölgesinde uyuşukluk gibi çeşitli durumlar gözlemlenebilir. Çene cerrahının tavsiyelerine uyulup reçete edilen ilaçların doğru ve düzenli bir şekilde kullanılmasıyla oluşabilecek komplikasyonların en aza indirilmesi ve kısa sürede ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
İleri derecede görülen çene yapısı bozukluğu olan bireylere uygulanan Ortogranit Cerrahi işlem, kemik gelişimini tamamlamış yetişkin bireylere uygulanan cerrahi olarak düzeltici bir tedavi yöntemidir. Gerekli görüldüğünde her iki çeneye de uygulanabilen bu işlem sayesinde yüz bölgesinde ileri seviyede çiğneme, kapatma ve konuşmayla çene pozisyonlarının uygunsuz olmasına bağlı oluşan solunum fonksiyonlarında sorun yaşayanların sağlık sorunları çözülür. Aynı zamanda alt-üst çene pozisyonları birbirine göre çok ileride veya çok geride olmasından dolayı yüz profilinde estetik kaygı taşıyan bireyler için de bu Ortogranit Cerrahi işlemler gerçekleştirilir.
İlk muayene olan oral diagnoz esnasında bireyin ihtiyacı olan tüm tedavi planı yapılırken, bireyin kendi istekleri de göz önünde bulundurulur. Çene problemlerinde temel olarak fiziki sorunlar ön planda olsa da estetik kaygılarda ön plandadır. Uygulanan Ortogranit Cerrahi operasyonlar, hem çene iskelet yapısının üzerinde düzeltici bir etkisi olması nedeni ile hem de dişlerin kendine has pozisyonlarına getirilmesiyle estetik anlamda da gereken tedaviyi sağlaması sebebiyle birey psikolojisine de katkısı olan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yönteminin ardından çenenin kapanışının düzelmesi, diş sırasının uygun hale getirilmesiyle bireyin fiziki formunda olumlu sonuçlar yaratır. Bireyin sosyal yaşamdaki özgüvenini de yerine getirir.


Çene cerrahisi, çene, yüz, boyun ve ağız bölgesindeki birçok problemin tedavisinde kullanılır. Bu problemler arasında diş çekimi, diş implantları, çene kırıkları, yüz travmaları, yüzdeki asimetri, çene eklemi problemleri, horlama, uyku apnesi ve çene tümörleri gibi durumlar yer almaktadır. Çene cerrahları, genellikle diş hekimi ve ağız cerrahisi uzmanlarıdır. Bu nedenle, çoğu cerrah diş hekimliği ve tıp eğitimi almıştır. Cerrahlar, yüz ve çene bölgesindeki cerrahi prosedürleri gerçekleştirirler. Bu prosedürler, lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir ve hastaların iyileşme süreci cerrahi işleme ve uygulamanın türüne bağlı olarak değişebilir.

> > > >
Bizi Arayın