BİZE SORUN
  • info@cenecerrahi.com.tr
  • +90 543 299 73 96
  • +90 543 299 73 96

Sinüs Lifting Cerrehisi

Sinüs Lifting Cerrehisi

 Sinüs Lifting Cerrehisi

Sinüs Lifting Cerrehisi ,  maksillerdeki ve sinüslerdeki problemlerle ilgilenirler. Maksiller, üst çenenin üzerinde sinüs bölgesinde yer alırken azı dişlerin yakınlarında yer alan anatomik boşluklardır. Azı dişlerin yakınında bulunan bu boşluklar, sesin oluşumunu sağlarken aynı zamanda da kafa ağırlığının azalmasını sağlar. Sinüs boşluklarında aşağıya doğru sarkmalar görülebilir. Bu sarkmanın sonucunda da kemik hacimlerinde azaltmalar görülebilir. Oluşan bu kayıplar doğal gibi görünse de implant işlemlerinde sorun haline gelebilir. 
Sinüs greftleme operasyonuyla birlikte, aşağı sarkan sinüs boşlukları doldurulur ve dişsiz bölgelere implant tedavisi uygulanabilir hale getirilir. Bu sinüs greftleme operasyonu ile birlikte kemik içerisine en uygun bir biçimde yerleşmesi gereken implantın sahip olduğu boy ve genişlik için yeterli hacmin oluşturulması sağlanır.   Sinüs Lifting Cerrehisi tarafından uygulanan Sinüs lifting işlemi esnasında, lokal ve genel anestezi uygulanır. Lokal ve genel anestezi, operasyonun uygulanacağı bölgeye ve işlemin yoğunluğuna göre farklılık gösterir. 
Kafatasında yer alan kafa ağırlığının azaltılmasını ve sesin düzgün çıkması için sağlıklı bir sinüs oldukça önemlidir. Sinüslerin bir bölümü dişlerimizin yakınındaki alanda yer almasından dolayı diş sağlığı bu açıdan oldukça önemlidir. Üst çenenin arka kısmında yer alan dişlerde kayıp yaşandığında ve kaybedilen dişlerin yerine koyulacak olan protezler zamanında yapılmadığı zaman, sinüs duvarıyla kret tepesi olarak bilinen çene kemiğinin en üst noktasının arasındaki mesafede kısalma olur. Bu sorunlu bölgede implant yapılacak kadar yeterli miktarda kemik olmadığından dolayı azalan kemiğin hacminin arttırılması için sinüs lifting uygulaması yapılır. Bu işlemi de Sinüs Lifting Cerrehisi gerçekleştirir. 

Sinüs Lifting ameliyatı kimlere uygulanır?
-    İmplant için çenedeki kemik yetersizliği olan bireylere
-    Sinüs tabanı üst çeneye olması gerekenden daha yakınsa
-    Sinüs sarkması denilen durum yaşanıyorsa bireylere Sinüs Lifting Cerrehisi tarafından, sinüs lifting işlemi uygulanır.

Sinüs Lifting Cerrehisi tarafından yapılan kaç tür Sinüs Lifting işlemi vardır?
Açık Sinüs Lifting işlemi: açık sinüs kadırma işleminde lokal anestezi uygulanır. Ardından diş etindeki hatta kesi atılır. Sinüs alanı kaldırılır ve oluşan boşluğa da kemik tozu konulur ve dikilir.
Kapalı Sinüs Lifting işlemi:  osteotomle sinüsün tabanı kırılır. Sinüs yükseltilir. Oluşan boşluğa kemik tozu konur. 

Sinüs Lifting Cerrehisi, Sinüs lifting operasyonunu nasıl yapar?
Sinüs lifting cerrehisi tarafından yapılan sinüs yükseltme, kaldırma operasyonu; çoğunlukla hastaya lokal anestezi uygulayarak standart olarak kullanılan diş doktoru koltuğunda yapılır. Sinüs bölgesi, uygun bir seviyeye kaldırılarak o bölgede, ağız içinden açılan küçük bir pencere yardımıyla ulaşılabilir bir duruma getirilir. Sinüsün içini kaplayan sinüs membran istenilen oranda yükseltildikten sonra oluşturulan gelen boşluğa kemik tozu ile greftleme işlemi yapılır. Ardından hızlı iyileşebilmesi için dikiş atılarak bölgenin sorunsuz bir şekilde kapatılması sağlanır.

Sinüs lifting operasyonundan sonra neler yapılmalıdır?
-    Sinüs lifting İşleminin ardından geçen 2 saat boyunca hiçbir şey yememeli ve içmemelisiniz. 
-    Sinüs kaldırma işleminden sonra burun temizlenirken yapılırken basınç uygulanmamalıdır.
-    Hapşırırken ağız açık olmamalıdır.
-    Sinüs lifting operasyonundan sonra işlem yapılan yaralı bölgenin zarar görmemesi için 24 saat boyunca ağzın diğer kısmı ile çiğnemeye dikkat edilmelisiniz. 
Sinüs Lifting Cerrehisi tüm bu süreçte bireyin ağız sağlığının iyi bir şekilde düzenlenmesinde yardımcı olur. Sinüs Lifting Cerrehisi uyguladığı işlemin ardından bir süre daha hastanın kontrolünü yapmaya devam eder ve oluşabilecek sorunlara karşı önlem alarak yaranın kısa süre içerisinde sağlıklı bir şekilde iyileşmesini de sağlar. 


Çene cerrahisi, çene, yüz, boyun ve ağız bölgesindeki birçok problemin tedavisinde kullanılır. Bu problemler arasında diş çekimi, diş implantları, çene kırıkları, yüz travmaları, yüzdeki asimetri, çene eklemi problemleri, horlama, uyku apnesi ve çene tümörleri gibi durumlar yer almaktadır. Çene cerrahları, genellikle diş hekimi ve ağız cerrahisi uzmanlarıdır. Bu nedenle, çoğu cerrah diş hekimliği ve tıp eğitimi almıştır. Cerrahlar, yüz ve çene bölgesindeki cerrahi prosedürleri gerçekleştirirler. Bu prosedürler, lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir ve hastaların iyileşme süreci cerrahi işleme ve uygulamanın türüne bağlı olarak değişebilir.

> > > >
Bizi Arayın