BİZE SORUN
  • info@cenecerrahi.com.tr
  • +90 543 299 73 96
  • +90 543 299 73 96

Diş İmplantları

Diş İmplantları

 Diş İmplantları

Diş implantları diğer bir isimle kemik içi implantları; kron, köprü, hareketli diş protezleri, yüz protezleri gibi materyaller diş protezlerini desteklemek veya diş tedavilerde sabitlenebilen destekler olarak kullanılır. Bu implantar, çene kemiğinin veya kafatası kemiğinin içerisine cerrahi operasyonlarla yerleştirilebilen tıbbi bir materyallerdir. İmplantların uygulama yöntemlerini kapsayan diş alanına implantoloji adı verilir.
Diş İmplantları genellikle; olağan bir sebepten dolayı kaybı yaşanan dişlerin, fonksiyonunu ve estetik görünümünü tekrar kazandırmak için bireyin çene kemiğine yerleştirilir. Bireyin vücuduna uygun olan malzemeler ve materyaller kullanılarak uygulanan işlem yapay diş kökü, yani diş İmplantları olarak adlandırılır.
Diş İmplantları oyulan diş kemiği içine titanyumdan üretilen vidaların diş kemiğine yerleştirilmesi ile yeni bir diş kökü elde etmek için yapılan bir uygulamadır. Diş İmplantları uygulamasının yapılabilmesi için kayıp diş olması gerekir. Yaklaşık olarak 20 dakika süren işleme başlamadan önce diş kemiğinin implantla uyumluluğunun ölçmesi için röntgen çekimi gibi bazı testlerden geçirilir. Diş implantları vücuda ve kemiğe olan uyumluluğu onaylandıktan sonra anestezi ile beraber uygulamaya başlanır. Uygulama sonrasında yeni bir diş kökü elde edilmiş olunur. Diş İmplantları bazı özelliklere ve niteliklere göre oldukça maliyetli olabilir. Bu fiyat etkenlerinden en önemli ikisi İthal veya yerli diş implantları gibi iki farklı şekilde karşına çıkar. Modern diş implantları temelde titanyum gibi malzemelerin kemikle sıkı bir biçimde bütünleşmesi literatürde osseointegrasyon olarak bilinen biyolojik bir süreç yer alır. İlk olarak kemik içine bir implant yerleştirilir. Sonra implant kemikle bütünleşir. Daha sonra da üzerine bir diş protezi uygulanır. 
Diş implantları  başarı bir şekilde yerleştirilmesi insanın genel sağlığı ve kemik bütünleşmesine etki eden ilaçların kullanımı ve ağız içi dokuların sağlığıyla doğrudan bağlantılıdır. Kemikle bütünleşme başarısı açısından implant veya implant üstü protez üzerine gelecek baskı da değerlendirilebilir. Diş İmplantlarının yerleştirileceği kemikteki yerlerinin ve sayılarının belirlenmesinde çiğneme sırasında oluşan biyomekanik kuvvetlerin etkili olmasından dolayı bu tespit protezin uzun dönem sağlıklı kalabilmesiğ için oldukça önemlidir. Diş implantları uzun süre sağlam kalabilmesinin ilk şartı sağlıklı kemik ve diş etidir. Diş çekiminden sonra hem kemikte hem de diş etinde atrofi meydana gelebileceğinden dolayı olması gereken kemik ve diş etini elde etmek için bazı durumlarda sinüs yükseltme ya da diş eti grefti gibi protez uygulama öncesinde bazı operasyonlara ihtiyaç duyulur. Diş İmplantları açıklamasına uyan ve eksik dişlerin telafisi için yapılan ilk işlemler arkeolojik bulgulara göre Maya uygarlığına aittir.
Yapılacak tedavinin ihtiyacına göre diş implantları işlemi ağızda hiç diş bulunmayan bir birey için ya da bazen yalnızca altçeneye de uygulanır. Bu durumda da iki implant uygulanacağında dolayı fiyatı daha uygun olur. Kemik durumu uygun olduğunda üst çene için dört adet implant işlemi yapıldığında altı implant, üstü hareketli bir protezle alt ve üst çene için kullanım kolaylığı sağlayan çözümler bulunmuş olur. Bu da oldukça ekonomik bir uygulama işlemidir. Çoğunlukla yaşı biraz daha genç olan bireyler için kemik hacmi de yeterliyse altı alt çene ve altı üst çene de olmak üzere altı toplamda on iki implant üzerine yirmi dört diş kaplaması uygulanırsa Diş İmplantları ile kendi dişlerinizin rahatlığı ile ısırma ve çiğnemeye gibi temel işlevlere kolaylıkla kavuşmuş olursunuz. Fiyat olarak uygulanacak olan cerrahi işlemde kullanılan malzeme, kaç adet kullanılacağı ve kliniğin giderleri gibi etkenlerle implant fiyatları değişir. 


Çene cerrahisi, çene, yüz, boyun ve ağız bölgesindeki birçok problemin tedavisinde kullanılır. Bu problemler arasında diş çekimi, diş implantları, çene kırıkları, yüz travmaları, yüzdeki asimetri, çene eklemi problemleri, horlama, uyku apnesi ve çene tümörleri gibi durumlar yer almaktadır. Çene cerrahları, genellikle diş hekimi ve ağız cerrahisi uzmanlarıdır. Bu nedenle, çoğu cerrah diş hekimliği ve tıp eğitimi almıştır. Cerrahlar, yüz ve çene bölgesindeki cerrahi prosedürleri gerçekleştirirler. Bu prosedürler, lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir ve hastaların iyileşme süreci cerrahi işleme ve uygulamanın türüne bağlı olarak değişebilir.

> > > >
Bizi Arayın