BİZE SORUN
  • info@cenecerrahi.com.tr
  • +90 543 299 73 96
  • +90 543 299 73 96

Çene Kemik İlavesi

Çene Kemik İlavesi

 Çene Kemik İlavesi

İleri seviyede kemik yetersizliği olan ve özellikle üst çene önde veya alt çene arka bölgesine kemik tozunun uygun pozisyonda yerleştirilmemesi çoğu zaman bir sorun olarak karşınıza çıkar. Bu yöntem ile implant uygulaması için de kemik hacminin yeterli hale getirilmesi sağlanır. İmplant tedavisi, kemik hacmi az olan bireylere Çene Kemik İlavesi sonrasında boy ve çapta implant uygulanabilir.
Uygulanan yöntemlerden biri de bölgenin bireyin kendi kemiği ile greftlerle augmentasyonudur. Alveol kemiği erimesi geri dönüştürülemeyen bir problemdir. Bu nedenle özellikle implant cerrahisinde kemik ekme işlemi uygulanır. Genellikle alt çene arka bölgeden elde edilen bireyin kendinden alınan kemik greftleri kemiğin yetersiz olduğu bölgelere yerleştirilir osteosentez vidaları ile sabitlenir. Cerrahi yöntemin amacı, Çene Kemik İlavesi sonrasında uygulanacak olan implant cerrahisine hazır hale getirmektir. 
İmplantların uygulaması için çene kemiğinin hacmine dikkat edilmesi gerekir. İmplant kemik nakli uygulaması herkes tarafından; kemik greft, implant kemik nakli ya da bir başka ifadeyle kemik aşılama olarak bilinir. Çene Kemik İlavesi uygulamasından sonra yapılan bu implant tekniği ileri derece implant tekniğidir. Bu implant tekniği uygulaması kemik yüksekliği ve kalınlığı olmayan bireylerde, ağzın içerisinden ya da dışarısından kemik alımına uygun yerden kemik alınarak ince olan çene kemiğine titanyum vidalar yardımıyla kemiğin sabitlenmesidir.
Çene kemiğinin ince ya da sert olduğu durumlarda implant işlemini gerçekleştirmek mümkün olmayabilir.
Çene Kemik İlavesi şu gibi durumlarda ihtiyaç duyulur:
-    Kemik hacminin yükseltilmesi gerektiğinde
-    Diş kayıplarında
-    Çene kemiği sorununda 
-    Çene kemiğinin ince olduğu hastalarda
-    Kemik yüksekliğini yükseltmek 
-    Kemikler Hangi Bölgelerden Alınır?
-    Kafatası Kemiği
-    Ağız İçi Bölgeler
-    Bacak Kemiği
-    Alt çenedeki azılar ve azıların arka bölgesi
-    Kalça Kemiği
-    Alt çene ve ön bölgesi
-    Üst çenedeki dişlerin arkasında bulunan bölge
-    Ağız Dışı Bölgeler
-    Üst çenede bulunan 20 yaş kısmı
Çene kemik ilavesi ile implant tedavisine başlanmadan önce çene uzmanına ya da bir diş hekiminizle görüşmeniz gerekir. Çene hekiminiz veya diş hekiminizin oluşturacağı tedavi planını uygulayıp cerrahi işlem kararı alındıysa; çene yapısı ve dişler öncelikle panoramik röntgenle ayrıntılı olarak incelenir. Ardından uygun görülen tedavi süreci için plan yapılır. İmplant uygulamalarında uygun kemik genişliği yoksa ve tedavi işleminde çene kemik ilavesi işlemine karar verilmişse gerekli işlemler uygulanabilir. Tedavi sürecinde bu aşamalardan sonra dental volümetrik tomografi çekilmesi önerilir. Tomografiyle alanlar görüntülenir. Sonrasında ise anestezi işlemi altında cerrahi işlem gerçekleştirilir. 
Eksik bir diş ya da yer değiştirmeden sabit kalan birden fazla eksik diş, çenedeki kemiğin bozulmasına ve erimesine sebep olur. Bir diş yalnızca bir yıldır eksik olsa da kısa sürede kemiğin bir kısmı kaybolur. Kemik kaybını önleyebilmek için kaybedilen doğal dişin kısa sürede diş implantıyla değiştirilmesi gerekir. Yaygın olarak görülmeyen diğer kemik kayıpları sebepleri arasında yanlış dizilmiş dişler, diş eti hastalıkları, enfeksiyon ve yüzdeki tümörler gibi kitle sebepleri bulunur. İşleminin sonrasında bir süre dinlemeniz gerekir. İmplantlar normal diş çekim işlemlerinden zor ve karmaşıktır. Bu nedenle iyileşebilmesi ve çene kemik ilavesi işleminin sağlıklı bir şekilde tamamlanması için çok sıcak veya çok soğuk yiyecekler tüketmemeniz önerilir. Çok Sıcak ve çok soğuk yiyeceklerin yanı sıra sert kabuklu yiyeceklerin de bir süre tüketilmemesi önerilir. Çene kemiğinin sağlıklı olabilmesi için diş bakımı ve temizliği çok önemlidir.


Çene cerrahisi, çene, yüz, boyun ve ağız bölgesindeki birçok problemin tedavisinde kullanılır. Bu problemler arasında diş çekimi, diş implantları, çene kırıkları, yüz travmaları, yüzdeki asimetri, çene eklemi problemleri, horlama, uyku apnesi ve çene tümörleri gibi durumlar yer almaktadır. Çene cerrahları, genellikle diş hekimi ve ağız cerrahisi uzmanlarıdır. Bu nedenle, çoğu cerrah diş hekimliği ve tıp eğitimi almıştır. Cerrahlar, yüz ve çene bölgesindeki cerrahi prosedürleri gerçekleştirirler. Bu prosedürler, lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir ve hastaların iyileşme süreci cerrahi işleme ve uygulamanın türüne bağlı olarak değişebilir.

> > > >
Bizi Arayın