BİZE SORUN
  • info@cenecerrahi.com.tr
  • +90 543 299 73 96
  • +90 543 299 73 96

Diş İmplant Fiyatları

Diş İmplant Fiyatları

 Diş İmplant Fiyatları

Diş İmplant fiyatları kurdaki artışa bağlı olarak seçilen implant markasına ve implantın yapı malzemesine göre belirlenir. Diş İmplant fiyatları uzman diş hekimi muayenesi sonrasında netlik kazanır. Fiyat belirlenirken uzman hekimin tecrübesi, eksik diş sayısı ve implantın estetik bölgede olup olmaması fiyatın belirlenmesinde etkin rol oynayan önemli unsurlar arasında yer alır.
Diş implant fiyatları her sene Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından belirlenir. Diş hekimleri birliği tarafından belirlenip açıklanan diş implant fiyatları klinikler tarafından taban fiyatlar olarak baz alınır. İmplant diş fiyatları tedavi yaptırılan kliniğe ve uzman hekimin deneyim ve tecrübesine göre de farklılık gösterebilir. 
Diş İmplant fiyatları belirlenirken aşağıdaki unsurlar göz önünde bulundurulur;
-    Kullanılacak olan implant diş markası
-    İmplantı uygulayacak olan uzman hekimin deneyimi ve tecrübesi
-    Bireyin ağız, diş sağlığı durumu 
-    Çene yapısının uygunluğu
-    Kaç tane implant uygulanacağı
-    Ödeme şekli
İmplant uygulaması, hayatta bir kere yapılacağından dolayı tedaviyi uygulayacak olan uzman hekimin deneyimi ve tecrübesi çok çok önemlidir. İyi bir klinik seçildiğinde ömür boyu kullanabilecek bir implant uygulaması yapılmış olunur. Ağız ve diş sağlığı söz konusu olduğunda doğru bir seçim yapılması implant tedavisi sonrasında yaşanabilen komplikasyonların önüne geçilerek sağlıklı bir ağız, diş ve çene yapısına sahip olunur.
Diş İmplant fiyatları Türkiye’de üretilen yerli implant markalarında daha ekonomikken, ithal marka diş implant fiyatları daha pahalıdır. Ağız ve diş sağlığı açısından yerli veya ithal implant firmaları aynı işleve sahip olsalar da kullanılan hammaddenin kalitesi, malzemenin uzun ömürlü olması ve çoğu markanın yurtdışından kur farkıyla gelmesi gibi sebeplerinden dolayı diş implant fiyatları belirlenirken pek çok farklılık ortaya çıkar. Şu an ağız, diş ve çene sağlığı konusunda yerli implant sayısındaki artışın temel sebebi budur.
Travmalar, diş eti hastalıkları ve diş çürümesi sebebiyle bir ya da daha fazla kayıp dişi bulunan bireyler diş implantları yaptırabilir. Belirleyici en önemli faktör ise mevcut olan kemik hacmi ve miktarıdır. Uzman diş hekimi, diş implantları konusunda size en uygun çözümün olup olmadığını değerlendirebilendir. Bu implant tedavi sırasında diş eti tedavisi gibi durumlar gerekliyse yine uzman diş hekimi, farklı bir diş eti uzmanına yönlendirebilir.
Diş implantları çene kemiğinin erimesini yavaşlatabilir ya da durdurabilir. Diş implantları çoğunlukla sağlıklı dişlerin değiştirme ihtiyacını ortadan kaldırır. İmplantta gevşek parça bulunmaz. Diş implantı stabil, konforlu ve oldukça rahattır. İmplant vida yardımıyla çene kemiğine sabitlendiğinden dolayı yerleştirmeden sonra ayar yapılmasına gerek duyulmaz. Böylece dilediğiniz her şeyi yiyip içilebileceği anlamına gelir. Fakat en önemlisi de diş implantları çoğunlukla yaşam kalitesini büyük ölçüde somut bir şekilde iyileştirilmesini sağlar. Diş sorunlarından dolayı utanan ve endişeli hisseden bireyler, yeni kalıcı dişlerle özgüvenlerini geri kazanarak sosyal yaşamlarında daha aktif rol alırlar. Diş implantları geleneksel damak ve klasik protezlere göre daha net bir konuşma, daha konforlu bir çiğneme ve yutkunma sağlar. Diş implantları yanak ve yüz yapısını doğal şekline geri döndürür. Diş implant tedavisinin uygulanabilmesi için ilk olarak diş eti sağlığının iyi olması gerekir. Eğer diş eti problemi ile karşılaşıldığında ilk olarak bir diş eti uzmanına başvurulması gerekir. Ağız, diş ve çene sağlığı implant sonrasında da sağlanamazsa diş eti problemleri implant çevresinde iltihaba yol açar. Bu durum da implant kaybına sebep olur. Bu durumda da greft uygulanır. 


Çene cerrahisi, çene, yüz, boyun ve ağız bölgesindeki birçok problemin tedavisinde kullanılır. Bu problemler arasında diş çekimi, diş implantları, çene kırıkları, yüz travmaları, yüzdeki asimetri, çene eklemi problemleri, horlama, uyku apnesi ve çene tümörleri gibi durumlar yer almaktadır. Çene cerrahları, genellikle diş hekimi ve ağız cerrahisi uzmanlarıdır. Bu nedenle, çoğu cerrah diş hekimliği ve tıp eğitimi almıştır. Cerrahlar, yüz ve çene bölgesindeki cerrahi prosedürleri gerçekleştirirler. Bu prosedürler, lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir ve hastaların iyileşme süreci cerrahi işleme ve uygulamanın türüne bağlı olarak değişebilir.

> > > >
Bizi Arayın