BİZE SORUN
  • info@cenecerrahi.com.tr
  • +90 543 299 73 96
  • +90 543 299 73 96

Masseter Botoksu

Masseter Botoksu

 Masseter Botoksu

Masseter botoksu sağladığı avantajlar:
-    Cerrahi operasyonları kadar risk taşımaz  
-     Masseter botoksu çene yapısını inceltir ve oval bir yüze sahip olursunuz
-    Daha ince ve belirgin çene hatlarına sahip olursunuz.
-    Çene sıkmadan dolayı oluşan ağrı ortadan kalkar
Çene botoksu nedir?
Masseter kası, üst çeneden alt çeneye kadar yayılan oldukça büyük bir yapıdır. Bu kas aşırı bir şekilde, dışardan görünecek kadar büyümesine “masseter hipertrofisi” denir. Masseter hipertrofisi çene gıdırdatmaya ve diş sıkmaya bağlı olarak gelişebilir. Fakat bu problem sıklıkla sert yiyecekler tüketen ve çok sakız çiğneyen kişilerde de görülür. 

masseter botoksu şu durumlarda uygulanır:
masseter botoksu, yüzün alt bölgesinde görülen köşeli formun ve yüz asimetrilerinin ortadan kaldırması için yapılır. Gün içerisinde veya gece diş sıkma, gıcırdatmayı ifade eden bruksizm, dişlerde aşınmaya, temporomandibular eklem bozukluklarına, periodontal lezyonlara ve kas, çene ağrısı gibi çeşitli problemlere neden olur. 
Çene botoksu işleminin yapılışı
Çene botoksu işlemi, botulinum toksin insülin iğnesine benzer birkaç küçük enjektörle yaklaşık 5 dakika boyunca direkt olarak masseter çene kasına enjekte edilerek gerçekleştirilir. İşlem esnasında çoğunlukla ağrı hissedilmeyebilir. 
Çene Botoksu Avantajları 
-     Masseter botoksu işlemi yüzün alt bölgesinde kasın aşırı çalışmasına bağlı olarak oluşan köşeli görünüm ortadan kalkar ve yüz oval bir şekilde görünür. 
-     Masseter botoksu cerrahi bir işlem olmamakla birlikte uygulama sırasında veya iyileşme süresinde ağrı oluşmaz. 
-     Masseter botoksu, diş sıkmaya bağlı ağrıların kontrol altına alınmasını sağlar.
-    Çene botoksu, diş sıkmaya bağlı oluşan ve aşırı büyüyen çene kaslarının çalışmasını azaltır. 
Masseter botoksu, tıp ve diş hekimleri tarafından uygulanan bir işlemdir. Uygulanan bu işlem cerrahi bir uygulama olmadığından dolayı zamanla etkisini kaybedebilir. Masseter botoksu operasyonu etkisini 3 ay ve 6 ay içerisinde kaybedebilir. Bu zaman aralığı birçok faktöre göre değişkenlik gösterebilir. Tekrar tekrar yapılabilen masseter botoksu operasyonlarının sonrasında botoksun etki süresinin arttığı uzmanlar tarafından gözlemlenmiştir. Bunun nedeni çalışma düzeni sürekli azalan bir kasın kasılmaya karşı eskisi kadar tepki gösterememesinden dolayı, kas her botokstan sonra eski haline dönmesi her işlemden sonrasında artar. Fakat yine de botoks işleminin tekrarlanma sıklığı kontrol seanslarıyla belirlenebilir. Çene botoksu operasyonu sonrasında diğer botoks işlemlerinde olduğu gibi ağrı oluşmaz.  
Masseter botoksu operasyonundan sonraki ilk süreçte birkaç saat bireylerin sert besinler tüketmemesi ve aynı zaman zarfında öne eğilmemesi uzmanlar tarafından önerilir.   Masseter botoksu operasyonlarının sonrasında ilk 24 saatte ise bölgeye masaj yapılmaması gerekir. Ayrıca yüz üstü yatılmaması da oldukça önemlidir. Ardından birey normal yaşamına devam edebilir.

Botoks enjeksiyonu sonrasında, iğne giriş yerlerinde hafif kızarıklıklar ve hafif şişlikler oluşsa da birkaç saat içerisinde yok olur.
Çene botoksu yaptırmadan önce günlük yaşamda kullanılan bütün ilaçlar, geçmiş veya yaşanılan nörolojik rahatsızlık geçmişi mutlaka operasyonu yapacak olan hekime bildirilmelidir. Bununla bilgilerle birlikte uzmanlar tarafından hamilelik ve emzirme gibi dönemlerde botoks uygulamaları önerilmez. Ayrıca aktif diş enfeksiyonu olan bireylere Masseter botoksu uygulaması yapılamaz. Çene botoksunda yan etkiler görülebilir. Masseter botoksu işleminin bilinen herhangi bir kalıcı bir etkisi bulunmaz. Nadir de olsa kılcal damarlara denk gelmesi durumunda geçici bir şekilde morarma veya şişlik oluşabilir. Çene botoksu, diğer çene cerrahi işlemlerinde olduğu gibi gülüşte bir değişiklik oluşturmaz. Fakat çok nadir de olsa bir komplikasyon sonucu olarak gülüş kaslarında geçici bir asimetri gözlenebilir.
 


Çene cerrahisi, çene, yüz, boyun ve ağız bölgesindeki birçok problemin tedavisinde kullanılır. Bu problemler arasında diş çekimi, diş implantları, çene kırıkları, yüz travmaları, yüzdeki asimetri, çene eklemi problemleri, horlama, uyku apnesi ve çene tümörleri gibi durumlar yer almaktadır. Çene cerrahları, genellikle diş hekimi ve ağız cerrahisi uzmanlarıdır. Bu nedenle, çoğu cerrah diş hekimliği ve tıp eğitimi almıştır. Cerrahlar, yüz ve çene bölgesindeki cerrahi prosedürleri gerçekleştirirler. Bu prosedürler, lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir ve hastaların iyileşme süreci cerrahi işleme ve uygulamanın türüne bağlı olarak değişebilir.

> > > >
Bizi Arayın