BİZE SORUN
  • info@cenecerrahi.com.tr
  • +90 543 299 73 96
  • +90 543 299 73 96

Diş İmplantı

Diş İmplantı

 Diş İmplantı

Diş implantı cerrahisi; diş köklerini vida benzeri titanyumdan üretilen malzeme ile değiştirerek, hasarlı ya da eksik diş veya dişleri gerçek dişlere çok benzeyen ve aynı işlevi gören yapay dişler ile değiştirilir. Diş implantı takma dişlerle veya köprülerle uyuşmayan zamanlarda alternatif olarak karşınıza çıkar. Doğal diş kökünün eksikliğinde takma diş veya köprü diş değişimlerine izin alternatif olarak yapılır. Diş implantı tedavisi, implantın türüne ve çene kemiğinin durumuna göre şekillenir. Diş implantı birkaç farklı uygulama şekli içerebilir. İmplantların temel yararı, yeni dişleriniz için sağlam bir destek olmasıdır. Uygulanan implantın ardından, kemiğin implant çevresinde sağlıklı bir şekilde iyileşmesi için bir süre dikkat edilmelidir. Bu nedenle kemiğin iyileşmesi zaman gerektirdiğinden dolayı süreç aylarca sürebilir. 
İmplant; eksik dişlerin yerine konulması için çene içerisine yerleştirilen genellikle vida şeklindeki yapay bir diş köküdür. Titanyum implant çene kemiği tarafından vücudun bir parçası olarak algıladığı için implantlar genellikle titanyumdan üretilir. Aynı zamanda implantların yüksek doku uyumu sağladığından dolayı da başarı oranı çok yüksektir.  
Diş implantı, kaybedilen dişlerin kökü olarak rol aldıkları çene kemiğine cerrahi işlemlerle yerleştirilir. İmplanttaki titanyum malzeme çene kemiğiyle birleştiğinden dolayı implantlar sabit köprülerde ya da takma dişlerdeki gibi kayma olmaz. Aynı zamanda protez dişler gibi ses çıkarmaz. İmplantlar çene kemiğine sabitlendiğinden dolayı kemik hasarına sebep olmaz. Tüm bunların yanı sıra normal köprüyü destekleyen implant malzemeleri doğal dişlerdeki gibi çürükler oluşturmaz.
Aşağıdaki durumlarda diş implantı uygulanabilir:
-    Bir ve daha fazla eksik diş olduğunda
-    İmplantların sabitlemesi için gerekli kemiğe sahip olunmaması
-    Kemik grefti olması
-    Ağız dokularının sağlıklı olduğunda eksik dişi tamamlamak için
-    Kemik iyileşmesini geciktirecek sağlık sorunları bulunmuyorsa
-    Protez, takma diş kullanmak istenmediğinde
-    Uzun tedavi süreci hazırsanız diş implantı yaptırabilirsiniz.

Diş kayıplarında uygulanan diş implantı fonksiyonel iyileştirmeler sunarak her koşulda yapılması mümkün olmayan bir tedavi işlemidir. Bu nedenle bazı durumlarda implant işlemi uygulanamayabilir. Diş implantı uygulanamayan durumlar şunlardır:
-    Boyun ve baş bölümünü kapsayan radyoterapi uygulanmış olan bireyler için diş implantı tedavisi uygun değildir.
-    Gelişim sürecinde olan kemik gelişimini tamamlayamamış gençlere
-    Aşırı sigara tüketen bireyler için diş implantı uygulanamaz.
-    Yüksek tansiyon, hemofili, diyabet gibi bazı sistemik hastalıkları olan bireylere
-    Bifosfanat, kortikosteroid sistemleri için ilaç kullanan bireylere diş implantı yapılmaz.
Diş çekiminin ardından, işlem yapılan bölgede ödem veya sorun oluşturacak unsurlar yoksa direkt olarak diş implantı işlemine başlanır. İmplant uygulanacak alanda problem çıkaracak bir durum varsa eğer işlem için tedavi sürecine geçilir.
-    Diş çekiminin ardından oluşan boşluğa diş implantı konulur. 
-    İşlem daha önce çekilen bir diş yerine yapılacaksa eğer implant için harici bir yer açma işlemi yapılır.
-     Diş implantı işlemi sürecinde küçük bir delik açılarak materyallerin yerleştirilebileceği gibi diş eti kesilerek de implant için yer açılabilir. Bu işlemler sırasında sınırlı uyuşturma yapıldığından dolayı herhangi bir acı veya sızı olmaz.

Diş implantı işlemi sırasında:
-     Diş implantı yalnızca bir dişe yapılacaksa ağrı hissedilmez.
-    Diş implant işlemleri ağrılı bir süreç olabilir. Bu nedenle lokal veya genel anestezi uygulanır.
-    İmplant cerrahi bir müdahale olmasından dolayı anestesi yapıldığından dolayı acı veya sızı hissedilmez.
-    İmplant işlemi sırasında veya sonrasında kişiden kişiye farklılık gösteren bir sızı, ağrı ya da acı hissedilebilir.
 


Çene cerrahisi, çene, yüz, boyun ve ağız bölgesindeki birçok problemin tedavisinde kullanılır. Bu problemler arasında diş çekimi, diş implantları, çene kırıkları, yüz travmaları, yüzdeki asimetri, çene eklemi problemleri, horlama, uyku apnesi ve çene tümörleri gibi durumlar yer almaktadır. Çene cerrahları, genellikle diş hekimi ve ağız cerrahisi uzmanlarıdır. Bu nedenle, çoğu cerrah diş hekimliği ve tıp eğitimi almıştır. Cerrahlar, yüz ve çene bölgesindeki cerrahi prosedürleri gerçekleştirirler. Bu prosedürler, lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir ve hastaların iyileşme süreci cerrahi işleme ve uygulamanın türüne bağlı olarak değişebilir.

> > > >
Bizi Arayın