BİZE SORUN
  • info@cenecerrahi.com.tr
  • +90 543 299 73 96
  • +90 543 299 73 96

İmplant Diş Fiyatları

İmplant Diş Fiyatları

 İmplant Diş Fiyatları

İmplant diş fiyatları ilk olarak uygulanacak implantın markasına göre değişiklik gösterir. Fakat dikkat edilmesi gereken hususların ilki her implant markasının tüm durumlara uygun olmadığıdır. İmplant diş fiyatları şu hususlara göre belirlenir:
-    Uzman hekimin çok iyi bir tecrübeye sahip olup olmaması
-    Yaş
-    Kemik yapısının yeterli olup olmaması 
-    Sinüslere olan yakınlık 
-    Şeker hastalığının olup olmaması
-    Boşluk olan dişler arasındaki mesafe 
-    Çene kapanışlarının uygun olup olmaması
Diş implantları; dişlerin doğal görünümünü, hissini ve fonksiyonunu sağlar. Titanyum materyali vücut dokularıyla etkileşime girmediğinden ve basınca karşı dirençli bir materyal olduğundan dolayı implant malzemesi olarak sıkça tercih edilir. İmplantlar, daha önceden kaybedilen dişlerin bıraktığı boşluklara veya ciddi bir enfeksiyon bulunmuyorsa çekim sonrası hemen dişin yerine konulabilir. İmplant uygulamasının temel amacı, üzerine kullanılabilir dişler yapabilmektir. İmplantlar, sabit veya hareketli olmak üzere iki farklı protez çeşidinin uygulanması amacıyla kemiğin yeterli ve aynı zamanda da kemiğin işlem için uygun olduğu durumlarda, basit bir operasyon sayesinde çene kemiğine kolayca yerleştirilirler. Fakat kemik miktarı ve kemik yoğunluğu istenilen ölçüde değilse implant uygulanmadan önce kemik oluşturmak için bazı işlemlerin yapılması gerekir. İmplant uygulaması bazı durumlar hariç herkese uygulanabilen son derece başarılı bir tedavi yöntemidir. İmplantın yerleştirilebileceği kalınlıkta, yükseklikte ve kalitede çene kemiği bulunan ve herkese implant yapılabilir. Bir kişide yeteri kadar kemik dokusu olması, bazı faktörlere bağlıdır. Bazı bireylerde kalıtımsal olarak çok ince ya da çok kalın veya az ya da çok kemik olur. Bazı bireylerdeyse diş ve dişeti iltahapları çevrelerindeki kemik dokusunun eriyerek azalmasına neden olurlar. Bu sebeple dişin çekimine karar verildiğinde kemik kaybına sebep olmamak için çekimin bir an önce yapılması oldukça önemlidir. Bazı durumlardaysa çekimden hemen sonra implant yapılmadan beklenir. Bazı hastalara da diş çekimi yapılan zamanda implant yerleştirilir.
Tek diş kaybı gibi durumlarda, yedek protezi yerinde tutacak olan implantı çeneye sabitleyen bir implant diş, komşu dişlerin bir kısmının çıkarılmasına neden olan köprü yapımından daha uygundur. Çenenin büyüklüğüne ve uygulanacak tedaviye göre alt çenede 4 ve 6, üst çenede 6 ve 8 arası implant yapımı öngörülür. Tüm dişler kaybedildiğinde; geleneksel yöntemler, çıkarılabilen tam çene protezleri takılır. Güncel diş implantı ise tam çene protezinin sabit bir şekilde desteklenebilmesi için çene kemiğine birkaç tane implant dişin sabitlenmesi oldukça uygundur. İmplant diş ile takma dişin düşme problemi ya da konuşma gibi sorunların yanı sıra aynı zamanda da yemek yemedeki zorluk ortadan kalkar. Tüm bunların yanı sıra hareketli protezlere nazaran daha az kemik kaybı oluşur. İmplant destekli ve hareketli protezler günde en az iki kez çıkartılarak temizlenmesi gerekir. Ağız konforu için gece çıkarılması önerilir. Protezlerin içerisinde bulunan lastikler zamanla gevşer. Gevşeyen lastikler kolayca değiştirilerek tutuculuk tekrar ilk günkü gibi kullanılabilir hale gelir. 
İmplant diş fiyatları belirlenirken pek çok etken göz önünde bulundurulur. Özel hastaneler, devlet hastaneleri ve özel kliniklerde uygulanabilmesi için her yıl implant diş fiyatları Türk Diş hekimleri Birliği tarafından belirlenir. Belirlenen bu İmplant diş fiyatları titanyum veya zirkonyum gibi kullanılan malzeme ücretlerini içermeyen ve rekabet şartlarından ötürü internet üzerinden implant fiyatlarının paylaşılması yasaktır. Bu nedenle implant diş fiyat bilgisini öğrenmek ve aynı zamanda da ihtiyacınıza yönelik tedavinin detaylı olarak planlanabilmesi için klinik muayene şarttır. 


Çene cerrahisi, çene, yüz, boyun ve ağız bölgesindeki birçok problemin tedavisinde kullanılır. Bu problemler arasında diş çekimi, diş implantları, çene kırıkları, yüz travmaları, yüzdeki asimetri, çene eklemi problemleri, horlama, uyku apnesi ve çene tümörleri gibi durumlar yer almaktadır. Çene cerrahları, genellikle diş hekimi ve ağız cerrahisi uzmanlarıdır. Bu nedenle, çoğu cerrah diş hekimliği ve tıp eğitimi almıştır. Cerrahlar, yüz ve çene bölgesindeki cerrahi prosedürleri gerçekleştirirler. Bu prosedürler, lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir ve hastaların iyileşme süreci cerrahi işleme ve uygulamanın türüne bağlı olarak değişebilir.

> > > >
Bizi Arayın