BİZE SORUN
  • info@cenecerrahi.com.tr
  • +90 543 299 73 96
  • +90 543 299 73 96

Diş Eti Estetiği

Diş Eti Estetiği

 Diş Eti Estetiği

Diş Eti estetiği, gülümsemelerin etkisini arttırmak ve diş eti rahatsızlıklarının iyileştirilmesinden sonra Diş Etinin de normale döndürülmesi gerekebilir. Bu gibi durumlarda Diş Eti estetiği uygulanabilir. Diş eti çekilmeleri, asimetrik bozulmalar Diş Eti estetiği gerektiren durumlardan birkaçıdır. Diş Eti estetiği,  pembe estetik olarak da bilinir. Yaş sınırlaması bulunmadığı gibi, diş ve diş eti yapısı uygun olan tüm bireylere uygulanabilen bir işlemdir.
Bazı kişilerde diş eti bozulmaları görülebilir. Diş eti bozuklukları gülerken ve konuşurken istenilmeyen bir görüntüye sebep olabilir. Gülerken diş etleri normalden fazla belirginleşiyorsa ya da diş etleri olması renkten daha koyu ise Diş Eti estetiği ile bu durumları iyileştirebilirler. Diş etleri, dişleri çevreler. Diş etleri farklı dişleri farklı seviyelerde çevreleyebilirler. Bu gibi durumlarda diş et seviyeleri farklılaşabilir. Diş eti çekilmeleri görülen ve diş etinde leke görülen bireylere Diş Eti estetiği uygulanır. Kusursuz bir gülümseme ve sağlıklı diş ve ağız için Diş Eti estetiği tercih edilebilir. 
Diş Eti estetiği yapılmadan önce diş etinin ve yapılacak olan bölgedeki dişin sağlıklı olması gerekir. Diş etinde kanama, kızarıklık veya şişkinlik varsa Diş Eti estetiği önerilmez. Diş eti problemleri iyileştirildikten sonra Diş Eti estetiği yapılabilir. Diş Eti estetiğinin yapılmaması gereken bir diğer durum ise diş taşlarıdır. Diş taşları kolay temizlenebilen parçacıklardır. Bu parçacıklar zamanla diş köklerinde birikir. Bu nedenle düzenli bir şekilde diş taşlarının temizlenmesi gerekir. Diş eti iltihabından dolayı şişkinlik, morarmalar ve kanamalar görülebilir. Bu gibi durumlarda da Diş Eti estetiği uygulanmadan önce iyileştirilir daha sonra işlem uygulanır.
Diş Eti estetiği gülümseme anında ön, orta kısımda yer alan iki dişin tepe noktalarında yani diplerindeki diş etlerinden geçen hayali bir çizginin dudağa hafifçe dokunması ile sağlanabilir. Dişlerin dizilimi ve formu kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir. Bazı kişilerde bu dizilim ve form düzenli olsa da diş etlerindeki düzensizlik gülümsemenin normal görünmemesine neden olabilir.  Bazı durumlarda da diş etleri çekildiğinden dolayı dişin dip kısımları belirgin hale gelir. Bu gibi durumlarda diş etlerine ilave yapılarak Diş Eti estetiği gerçekleştirilir. 
Gülümseme, diş etlerinin en sık görüldüğü andır. Bu gülümseme anı gummy smile olarak adlandırılır. Kişinin gülümsemesindeki biçimi ve diş etindeki fazlalıklar belirlenir. Bu diş eti fazlalıkları lazer veya koter ile acısız ve kanama olmayan bir şekilde uygun bir seviyeye gelecek şekilde tedavi uygulanır. Lazer kullanılarak uygulanan Diş Eti estetiği işlemlerinde iyileşme daha hızlıdır. 
Diş etlerindeki iltihaplanmanın yanı sıra yaşlanmaya bağlı olarak da diş etinde çekilmeler görülebilir. Bu durumlarda diş aralarında siyah boşluklar da meydana gelir. Diş aralarındaki siyah boşluklardan dolayı dişler uzamış gibi görünür. Bu durumda da Diş Eti estetiği ile diş eti eklenerek gülümsemenin ve konuşmanın daha estetik görünmesi sağlanır. 
Her birey küçük yaşlardan itibaren dişlerini düzenli olarak fırçalamalıdır. Diş yeteri kadar temizlenmediğinde tüketilen besinler diş aralarında birikir. Besinlerin birikmesi bakterilerin diş aralarında ve diş etinde üremesine neden olur. Diş düzenli temizlenmediğinde ve bakteriler ağızdan uzaklaştırılmadığında diş etlerinde çekilmeler görülür. 
Dört farklı Diş Eti estetiği yöntemi bulunur. Bunlardan ilki rejeneratiftir. Rejeneratif, periodontal rahatsızlıklardan dolayı zarar gören destek dokuların yeniden uyarılması ve destek dokunun yeniden yapılması için uygulanan bir işlemdir. Gingivektomi; fazlalık olan diş etinin çıkarılması işlemidir. Gingivektomi ile diş eti estetik bir hale getirilir. Gingivoplasti; fazla görünen diş eti ve asimetrik diş etlerinin düzeltilir. Kron boyu uzatma, fazla diş eti çıkarılır, kemik yeniden şekillendirilir.   


Çene cerrahisi, çene, yüz, boyun ve ağız bölgesindeki birçok problemin tedavisinde kullanılır. Bu problemler arasında diş çekimi, diş implantları, çene kırıkları, yüz travmaları, yüzdeki asimetri, çene eklemi problemleri, horlama, uyku apnesi ve çene tümörleri gibi durumlar yer almaktadır. Çene cerrahları, genellikle diş hekimi ve ağız cerrahisi uzmanlarıdır. Bu nedenle, çoğu cerrah diş hekimliği ve tıp eğitimi almıştır. Cerrahlar, yüz ve çene bölgesindeki cerrahi prosedürleri gerçekleştirirler. Bu prosedürler, lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir ve hastaların iyileşme süreci cerrahi işleme ve uygulamanın türüne bağlı olarak değişebilir.

> > > >
Bizi Arayın