BİZE SORUN
  • info@cenecerrahi.com.tr
  • +90 543 299 73 96
  • +90 543 299 73 96

İmplant Diş

İmplant Diş

 İmplant Diş

İmplant diş, eksik diş bölgelerine yerleştirilen ve üzerine sabit ya da hareketli protez yapılmasına olanak tanıyan yapay diş köküdür. İmplant diş seçerken uzun zamandır uygulanan ve yıllardır klinik takipleri yapılmış, tamamlanmış olan firmaların tercih etmek çok önemlidir. Firmanın ürün alternatiflerinin çok olması, herhangi bir problemle karşılaşıldığında kesin ve hızlı çözümler sunabilmesi de gerekir.
Diş kaybı sayısına, diş bulunmayan alana ve planlanan proteze göre takılacak implant diş sayısı belirlenir. Çekilmiş olan dişin yerine implant diş konulduğu gibi aynı zamanda klinik ve radyolojik olarak da belirlenen alanlara belirli aralıklarla implant diş yapılır. İmplant diş yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, çoklu implant diş uygulamalarında sağlıklı bir köprü protezinin yapılmasına olanak tanıyacak sayıda implant dişin bulunmasıdır.
İmplant diş uygulandıktan sonra iki saat boyunca hiçbir şey yiyip içilmemeli ve ilk gün çok sıcak veya çok soğuk gıdalar tüketilmemelidir. Kanamayı durdurmak için faydalanılan tampon, yarım saat sonra çıkarılır. İlk gün bazı kişilerde çok az kanama oluşabilir. Kanamayı artırmamak için ağzın çalkalanmaması ve tükürülmemesi önerilir. İlk gün şişliğin artmaması için beş dakika arayla, implant yerleştirilen bölgeye soğuk uygulama yapılabilir. Tedaviyi yapan uzman hekimin verdiği ilaçlar mutlaka düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. İşlem tamamlandıktan sonraki iyileşme sürecinin ilk gününden itibaren bu tavsiyelere uyularak dinlenilmesi de önerilir. Sigara kullanan kişilerin tedavinin tüm aşamaları başarılı bir şekilde gerçekleştirilene kadar sigara içilmemesi gerekir. İyileşme sürecinde ve aynı zamanda protez işleminden sonra ağız bakımı ve temizliği çok önemlidir. Tedavi tamamlandıktan sonra ağız sağlığınız diş hekiminiz tarafında düzenli bir şekilde kontrolleri sağlanmalıdır.
İmplant diş üzerine operasyonla aynı gün içerisinde geçici bir protez uygulanabileceği gibi bazı durumlarda da protez yapımı için bir süre beklenmesi gerekir. Bu süre zarfında implant uygulanan bölgeye kemiğin hacmine, sağlığına ve kemik grefti işlemleri gibi ileri seviyede cerrahi gerekliliklere göre 2 ve 6 ay arasında değişiklik gösterir.
Köprü çok uzun zamandır uygulanan ve günümüzde de başarılı bir şekilde uygulanan bir tedavi yöntemidir. Fakat köprü yaptırabilmek için çekilen dişlerin yanındaki dişlerin kesilerek küçültülür.Buna  nedenle implant diş tedavisinde, sağlıklı dişlere herhangi bir işlem yapılmadan da dişsiz boşlukların restorasyonla düzeltilir. Aynı zamanda uygulanan bu implant diş, oluşabilecek kemik erimesinin önüne geçerek de kemiği korur. Ağız hijyeninin sağlıklı bir şekilde sağlanması implant üstü protezlerde daha kolaydır.
İmplant diş operasyonu yapılmadan önce ayrıntılı bir şekilde klinik ve radyolojik muayene ile ağızdaki tüm dişlerin durumu değerlendirilir. Çekilmesi gereken dişler çekilir. Ardından sağlıklı ya da diğer bazı tedaviler ile ağızda kalabilecek durumda olan dişler için implant planlaması yapılır. Sonrasında uygulama yapılacak olan bölgelere kaç adet implant yapılacağı belirlenir. Tek diş eksikliğinde her diş için bir implant yerleştirilir. Birden fazla diş eksikliği var ise dişsiz bölgenin yer ve uzunluğuna göre implant diş işlemi planlanır. Bu durumda her diş için bir implant diş uygulanabileceği gibi implant üzeri köprü protez yapımının uygun olduğu durumlarda belirli aralıklarla implantlar yerleştirilir. Bu noktada da sağlıklı bir protez yapılabilmesi için uygun sayıda implant diş uygulamak oldukça önemlidir. İmplant üstü hareketli protezler için her bir çene için 2 veya 4 implant yapılabilirken, implant üzeri sabit protezler için kemik durumuna göre kullanılacak farklı işlemler eşliğinde bir çene için 4 ve 8 implant ile işlemler gerçekleştirilir.


Çene cerrahisi, çene, yüz, boyun ve ağız bölgesindeki birçok problemin tedavisinde kullanılır. Bu problemler arasında diş çekimi, diş implantları, çene kırıkları, yüz travmaları, yüzdeki asimetri, çene eklemi problemleri, horlama, uyku apnesi ve çene tümörleri gibi durumlar yer almaktadır. Çene cerrahları, genellikle diş hekimi ve ağız cerrahisi uzmanlarıdır. Bu nedenle, çoğu cerrah diş hekimliği ve tıp eğitimi almıştır. Cerrahlar, yüz ve çene bölgesindeki cerrahi prosedürleri gerçekleştirirler. Bu prosedürler, lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir ve hastaların iyileşme süreci cerrahi işleme ve uygulamanın türüne bağlı olarak değişebilir.

> > > >
Bizi Arayın