BİZE SORUN
  • info@cenecerrahi.com.tr
  • +90 543 299 73 96
  • +90 543 299 73 96

Çene Kemik Erimesi

Çene Kemik Erimesi

 Çene Kemik Erimesi

Dişler, çene kemiğini beslediğinden dolayı diş kayıpları çene kemiğini desteklemeyi bırakır. Çiğneme sırasında dişlerin çene kemiğine yaptığı basınç artar ve eksik dişin olduğu bölgede Çene Kemik Erimesi sorununa neden olur. Kemik erimesiyle beraber yüz estetiği de aynı zamanda bozulmaya başlar. Çökmeye başlayan yüz estetiği alt çene içten dış kısma doğru, üst çene ise tam tersi olarak dıştan içe doğru erimektedir. Çene kemik erimesi yaşla doğru orantılıdır. İnsan yaş aldıkça çene kemiği de erimeye başlar. Bu nedenle yaşlandıkça Çene Kemik Erimesi etkileri daha net bir şekilde görülür hale gelir. Yaşlı bireylerde bu nedenle alt çene öne doğru çıkmaya başlar. Bu duruma engel olmak için implant tedavisi yapılabilir. Çene kemiği içerisine yerleştirilen dokulara uyum sağlayabilen titanyum vidalar, diş kökünü taklit eden destekleyici yapılar olduğundan dolayı zamanla çene kemiğiyle kaynaşmakta ve sağlamlaşmaktadır. İmplant uygulaması sayesinde kemik erimesi engellenebilmektedir.
Çene kemik erimesi implant tedavisi ile kemikteki erime durdurulabilir. İmplant tedavisi yapılmadığında Çene kemik erimesi devam ederek hastanın çiğneme fonksiyonlarını olumsuz yönde etkilemeye devam eder ve bir süre sonra çene kemiği yavaş yavaş ortadan kalkar.  Bireylere diş çekiminden sonra kemik tozu ekleme işlemi uygulansa da kemik erimesi devam eder. Bu durumun önüne geçebilmek için de implant tedavisi yapılır.
Diş köklerindeki erime, vücudun çeşitli sebeplerden dolayı dişlerin köklerini yok etmesiyle ortaya çıkar. Bu süreç süt dişlerin ihtiyacı olan ve normal bir durumdur. Fakat bu durum azı dişlerde meydana geldiğinde diğer dişlerin sağlığını olumsuz yönde etkilemesiyle birlikte çene kemiğindeki bozulmalara da sebep olur. Diş köklerinin içinde bulunan alveoller; ağız, diş ve çene kemiklerinin sağlığı için son derece önemlidir. Ağız ve dişlerde bir problem bulunmasa da diş köklerinde erime olabilir. Dişlerin dökülmesi; ağız, diş ve diş eti problemleri, kök iltihapları, diş kökü erimesi problemlerine neden olur. Diş kökü erimesi problemi çoğunlukla çeşitli tedavilerle engellenebilir veya ortadan kaldırılabilir. Bu sebeple bu gibi problemlerle karşı karşıya kaldığınız anda alanında uzman olan diş hekimine başvurarak diş kökü erimesinin tedavi edilmesi için yardım alabilirsiniz. Diş hekimliği alanında bulunan çene cerrahisine de yönlendirilebilirsiniz. 
Ağız içerisinde bulunan belirli hücreler ağız ve diş içerisindeki kemikler zamanla erir. Diş ve kemik yapısının parçalanmasını engelleyebilmek için ağız bakım ve hijyeninin sağlanması gerekir. İmplant diş ameliyatı çene kemiği erimesi tedavisi çok önemli bir işlemdir. Diş implantı, çene kemiği erimesi sorununun önlemesi mümkündür. Çene kemiği erimesi olan birey Box tekniğiyle tedavi edilebilir. Box tekniği; çene kemiği erimesi olan bireylerin implant tedavisi uygulanabilecek duruma getirilir. İmplant diş ameliyatı, çene kemiği erimesi tedavisiyle protezler için uygun hale getirilir. Diş çekildikten sonra da kökü saran kemik hızlıca erimeye başlar. Çene kemiği erimesi ilk 6 ve 12 ay arasında en hızlı şekilde erir ve daha sonra daha erime yavaş bir şekilde devam eder.
Yaşa bağlı olarak ya da bazı diş ve diş eti hastalıklarının sonucunda dişler kaybedilir. Bu durumunda sonucunda da çene kemiği boş kalır ve erimeye başlar. Dişin kaybedildiği alana implant diş çene kemiği erimesi tedavisi uygulandığında çene kemiğinin erimesi engellenir. Çene kemiği erimesinin başka sebepleri de olabilir. Tümör ve kist gibi kitleler de çene kemiğinin erimesine sebep olur. Aynı zamanda diş gıcırdatma, sıkma gibi durumlar çene kemiği erimesinin sebepleri arasında bulunur. 


Çene cerrahisi, çene, yüz, boyun ve ağız bölgesindeki birçok problemin tedavisinde kullanılır. Bu problemler arasında diş çekimi, diş implantları, çene kırıkları, yüz travmaları, yüzdeki asimetri, çene eklemi problemleri, horlama, uyku apnesi ve çene tümörleri gibi durumlar yer almaktadır. Çene cerrahları, genellikle diş hekimi ve ağız cerrahisi uzmanlarıdır. Bu nedenle, çoğu cerrah diş hekimliği ve tıp eğitimi almıştır. Cerrahlar, yüz ve çene bölgesindeki cerrahi prosedürleri gerçekleştirirler. Bu prosedürler, lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir ve hastaların iyileşme süreci cerrahi işleme ve uygulamanın türüne bağlı olarak değişebilir.

> > > >
Bizi Arayın